خبرخوان

نوشته های وبلاگ '1399' 'بهمن'

20 راه برای برگزاری جشن تولد بی دردسر

بچه ها تولد را هر جور که باشد دوست دارند. حتي اگر ندانند واقعاً تولد چه معنا و مفهومي دارد، کيکشان چه شکلي است،مهمان ها چه کساني هستند وچه کادويي مي گيرند، غذا چي است و … وبعضي پدر ومادرها دوست دارند در برگزاری جشن تولد، تعداد مهمان ها و تزئينات وخوارکي ها وهدايا و سرگرمي هاي بچه ها سنگ تمام بگذارند.
اما برخي والدين مايلند جشن تولد فرزندشان تا حد ممکن جمع و جور وبي سرو صدا باشد تا خودشان و والدين ساير بچه ها، با اين مشغله هاي زياد به زحمت و دردسر نيفتند. درادامهايده هايي به شما مي دهيم که بعد از اتمام جشن تولد سرسام نگيرید.

1. چقدر بودجه داريد؟
بودجه تان را بين غذا، تنقلات، کيک، تزئينات، هديه براي فرزندتان ويادگاري هايي براي بچه هاي ديگرتقسيم کنيد.
2.نبايد براي تمام بودجه دراختيارتان هزينه بتراشيد، قسمتي از آن را بگذاريد براي امور غير قابل پيش بيني.مطمئن باشيد دقيقه 90 هميشه موردي پيش مي آيد که آن موقع از خودتان ممنون خواهيد بود که مبلغي را کنار گذاشته بودي.
3.مهمان ها را چگونه دعوت مي کنيد؟
مي خواهيد مهمان ها را تلفني دعوت کنيد يا درمدرسه (مهد) تولد را اعلام کنيد. يا براي مهمان ها کارت دعوت بفرستيد؟ اگر مي خواهيد تعداد زيادي از هم کلاسي هاي فرزندتان را دعوت کنيد، تلفن کردن به همه آنها وقت گير است، مي توانيد کارت دعوت هاي چاپ شده آماده را از فروشگاه ها تهيه کنيد يا با سليقه خودتان کارت هاي دست سازي درست کنيد.
4.از معلم يا مربي فرزندتان فهرستي از نام بچه هاي کلاس بگيريد وبعد از آماده کردن کارت ها از فرزندتان بخواهيد آنها را به هم کلاسي هايش بدهد.
5.مي توانيد روزي که قراراست کارت ها پخش شوند، با فرزندتان به کلاس برويد وبه بچه ها بگوييد چقدر از آمدنشان دراين مهماني خوشحال مي شويد.
6.موقعي را به خاطر بياوريد که مي خواستيد فهرست مهمان هاي شب عروسي تان را آماده کنيد. گاهي براي جمع و جور کردن فهرست بايد کلي فکر کرد وزمان گذاشت تا تعداد دعوتي هاي از فضا وامکانات موجود بيشتر نشود.
7. جشن را کجا برگزار مي کنيد؟
دررستوران
علاوه برهزينه غذا، بايد براي هر نفر يا هر 5-4 نفر هزينه خدماتي که رستوران براي برگزاري جشن  تولد در اختيارتان قرار مي دهد را بپردازيد.
8. چه والدين ساير بچه ها آنجا بمانند وچه بروند، مسئوليت چندين کودک با شماست و در آن شلوغي وشيطنت بچه ها، علاوه بر برگزاري شايسته جشن تولد بايد حواستان به تک تک بچه ها باشد.
9. درمدرسه يا مهد کودک
بايد همه وسايل سرگرمي، پذيرايي وخوراکي ها را برای برگزاری جشن تولد به مدرسه يا مهد کودک منتقل کنيد.
10. درخانه
معمولاً جشن تولدي که درخانه گرفته شود، از برگزاري  جشن تولد در رستوران، مهد کودک يا مدرسه ارزان تر تمام مي شود.
11. بايد قبل از مهماني حسابي به خانه برسيد، بعد ازمهماني هم بايد دوباره همه جا را تميز و مرتب کنيد، به خصوص اگر مهمان هاي شما پسر بچه هاي شيطان باشند.
12. چند تاخردسال و چند تا دبستاني مي خواهيد دعوت کنيد؟
نوزادان ونوپايان معمولاً بازي خاصي احتياج ندارند؛ اما گروه هاي سني ديگر هر کدام با بازي هاي مناسب سنشان سرگرم مي شوند وخوش مي گذرانند. با توجه به تعداد مهمان هاي هر رده سني، بازي ها و سرگرمي هاي بي خطر وهيجان انگيز کودکان را تدارک ببينيد.
13.محل برگزاري تولد را چگونه تزئين مي کنيد؟
اگر هزينه زيادي براي اين کار درنظر نگرفته ايد خودتان را اذيت نکنيد، آويزان کردن چند تا بادکنک به لوستر وديوار پشت ميزي که مي خواهيد کيک را روي آن بگذاريد کافي است.
14. اگرتزئينات برايتان اهميت ويژه اي دارد، مي توانيد سليقه به خرج دهيد وکيک و آذين ها و بادکنک ها را هماهنگ انتخاب کنيد.
15. زمان تولد
بهتر است تولد را بين ساعت 12 تا 15 روز جمعه برگزار کنيد. حتماً لازم نيست تولد را در تاريخ خودش بگيريد. والدين بچه ها گرفتارند وممکن است راهشان دور باشد ورساندن ودنبال فرزندشان آمدن برايشان دشوار باشد.
16. براي بچه هاي 3-2 ساله يک و نيم ساعت مهماني کافي است.
17. چه کسي کمکتان مي کند؟
از مادر، دوست يا همسايه تان بخواهيد شما را در برگزاري شايسته اين جشن ياري کند. اگر کسي را پيدا نکرديد، يک نفر براي چند ساعت استخدام کنيد.
18. حتماً يک نفر را براي عکاسي وفيلمبرداري بگذاريد. لازم نيست اين شخص از آتليه بيايد؛ يک نفر از آشنايان هم مي تواند اين مسئوليت را قبول کند. به ياد داشته باشيد نمي توانيد هم مسئوليت مهماني را به عهده بگيريد وهم چشم تان دنبال شکار لحظه هاي ناب وخاطره انگيز باشد.
19. جايزه هاي مهماني هاي کوچولو
جايزه هايي که براي بچه ها در نظر مي گيرد لازم نيست خيلي گران و عجيب وغريب باشند: عروسک هاي پشمي کوچک، بازي هاي فکري کوچک، کتاب داستان ويک بسته مداد رنگي يا…
20. حواستان باشد جايزه هاي شما به گونه اي نباشد که وقتي بچه ها آنها را به خانه شان مي برند پدر مادرهايشان را به ستوه آورند. مثلاً اگر بچه ها کوچکند مداد شمعي وآبرنگ ( که ممکن است در وديوار را با آنها نقاشي کنند) يا تفنگ ها وعروسک هاي پر سروصدا اصلاً مناسب نيست.

آیا کرونا باعث کم خونی میشود؟

دکتر سید امیر شیخ‌الاسلامی اظهارداشت: اگر افرادی که کم خونی شدید دارند به کرونا مبتلا شوند و در سیر درمان خود، عوارض گوارشی و خونریزی های گوارشی نیز پیدا کنند، با افت هموگولوبین روبرو خواهند شد و ممکن است مشکلات جدی تری در این افراد ایجاد شود.

فوق تخصص خون و آنکولوژی دانشگاه تاکید کرد: افرادی که از فقر آهن شدید خون رنج می برند باید بیش از سایرین مراقب سلامت خود باشند چرا که در صورت ابتلا به کرونا روند درمان در این بیماران کندتر از سایرین  خواهد بود.

شدت بیماری در گروه خونی A  نسبت به سایرین بیشتر است

وی با یادآوری این که شدت بیماری کرونا در گروه خونی A  نسبت به سایرین بیشتر و در گروه خونی O شدت بیماری ضعیف تر است خاطرنشان کرد: گروه های خونی A نباید نسبت به این موضوع دچار نگرانی شوند چرا که مطالعات، مطالعات اولیه است ولی افرادی که  این گروه خونی را دارند باید بیشتر از سایرین از سلامتی خود مراقبت کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان این که تزریق خون برای مبتلایان به کرونا منعی ندارد، به اهداکنندگان خون یادآور شد: اهدا خون در روزهای پاندمی کرونا هیچ منعی ندارد و افراد می توانند به راحتی و با رعایت پروتوکل های بهداشتی خون اهدا کنند.

وی تاکید کرد: سیستم درمان این روزها و حتی بیش از گذشته به خون و فرآوردهای خونی نیاز دارد بنابراین لازم است افرادی که به طور معمول خون اهدا می کردند با خیال راحت و بدون نگرانی این روند را ادامه دهند.

فوق تخصص خون و آنکولوژی در بخش دیگری از این گفت و گو نیز درباره افرادی که به هر دلیلی طحال خود را از دست داده اند نیز گفت: باوجود این که برخی افراد به دلیل تروما، بیماری خونی و سایر بیماریها طحال برداری شده اند ولی مطالعات و یا تجربیاتی مبنی بر افزایش عفونت های ویروسی دراین افراد دیده نشده است. وی افزود: با توجه به این که ریسک برخی از عفونت های باکتریال ممکن است در این افراد بالاتر از افراد معمول جامعه باشد و عفونت های ویروسی می تواند زمینه ساز عفونت های باکتریال باشد به این افراد توصیه می شود مراقبت ها بهداشتی و پیشگیرانه را در بالاترین سطح انجام دهند.

کرونا از طریق اهدای خون منتقل نمی‌شود

وی با تاکید بر این که اهدا خون در روزهای پاندمی کرونا هیچ منعی ندارد، گفت: سیستم درمان این روزها و حتی بیش از گذشته به خون و فرآوردهای خونی نیاز دارد، بنابراین لازم است افرادی که به طور معمول خون اهدا می‌کردند با خیال راحت و بدون نگرانی این روند را ادامه دهند.

وی با یادآوری این که کرونا ویروس خانواده گسترده ای دارد که سرماخوردگی های معمولی نیز در این دسته می گنجند، گفت: گروهی از کرونا ویروس ها که منشا حیوانی دارند، در دو دهه اخیر مشکلات جدی را برای بشر فراهم کرده اند، که ویروس سارس، مرس و  ویروس کووید ۱۹ از همین خانواده اند.     استاد یار بیمارستان امام حسین(ع) افزود: نتیجه آزمایشات گروهی از مبتلایان به کرونا گواه اختلال در گلبولهای سفید است، در این اختلالات درصدی از افراد دچار افزایش و مابقی دچار کاهش گلبول سفید می شوند.

سود باورنکردنی بورس طی روز های اخیر

صعود شتابنده شاخص سهام در معاملات شنبه نیز با جهش ۷/ ۳ درصدی ادامه یافت و این نماگر قله تاریخی ۷۶۹ هزار واحدی را فتح کرد. به این ترتیب، بازدهی بورس طی نخستین ماه کاری سال ۹۹، از رقم خیره‌کننده ۵۰ درصد فراتر رفت.

نکته قابل توجه به‌ ویژه در معاملات روزهای اخیر، عقب‌نشینی محسوس فروشندگان سهام است. اتفاقی که باعث شده اولا با ارزش معاملات کم شاهد رشد جدی قیمت‌ها باشیم؛ ثانیا حجم صف‌های خرید به شدت افزایش یافته است به‌طوری‌که در معاملات دیروز سفارش‌های ناکام متقاضیان با کل ارزش معاملات قابل مقایسه بود.

 

سود ۵۰ درصدی بورس در یک ماه

 

بازار سهام روند اعجاب‌آور خود را طی روز گذشته در همان مسیر مورد انتظار و البته با سرعت بسیار بیشتری طی کرد. شاخص کل بورس اوراق بهادار در جریان دادوستدهای روز شنبه جهش ۷/ ۳ درصدی را به ثبت رساند و با عبور شتابان از ۲۸ کانال، در ارتفاع تاریخی ۷۶۹ هزار واحدی قرار گرفت. به این ترتیب، بازدهی کل بورس تهران از ابتدای سال به رقم خیره‌کننده ۵۰ درصد رسید. بیشترین رشد روزانه شاخص سهام طی سه ماه و نیم اخیر درحالی رقم خورد که با وجود تقاضای زیاد و تشکیل صف‌های طولانی خرید، فروشندگان میل کمتری به عرضه سهام از خود نشان دادند. همین امر ارزش معاملات خرد را به نحو ملموسی تنزل داد و در ضمن، اشتهای متقاضیان را برای ماندن در صف خرید بیشتر کرد. به‌طوری که ارزش دادوستدها با ارزش صف‌های خرید به نسبت در یک سطح قرار گرفتند. به عبارت دیگر به بزرگی همان عددی که مورد معامله قرار گرفت؛ نقدینگی آماده انجام معامله بود که البته موفق به خرید نشد. علاوه بر انتظارات خوش‌بینانه از دولت در حمایت از بازار سرمایه، به‌نظر می‌آید تبلیغ و اشاعه روایت‌های وسوسه‌آمیز از صعود سهام هم در هجوم عموم مردم برای پیوستن به بورس هم بی‌تاثیر نبوده است.

 

مسیر سهام بر وفق مراد بورس‌بازها

 

معاملات سهام طی روز شنبه همان‌طور که انتظار می‌رفت با تداوم رشد همه‌جانبه قیمت‌ها آغاز شد. مازاد سهمگین تقاضا در صف‌های خرید به‌جا مانده از معاملات چهارشنبه، بهبود نسبی قیمت‌های جهانی و خاصه جدایی محسوس نفت از کف تاریخی خود در کنار زمزمه‌های کاهش نرخ سود سپرده بانکی و همچنین، پرداخت وام یک میلیون تومانی دولت به بیش از ۱۷ میلیون نفر از صاحبان خانوار همه و همه این انتظار را به‌وجود آورد که سهام تا اطلاع ثانوی «پایین» ندارد و صعود خود را در ابعاد وسیع ادامه خواهد داد.

 

 این تلقی هم در بین کارشناسان و هم در بین سهامداران به یک اندازه پررنگ و جدی بود. ۸۷ درصد از کارشناسان حاضر در نظرسنجی هفتگی سایت تحلیلی «دنیای‌بورس» رشد قیمت‌ها در هفته جاری را ادامه‌دار خوانده‌اند. به اعتقاد این افراد نقدینگی موجود در بازار سهام تا حدی بالاست که همچنان می‌توان انتظار ثبت رکوردهای متعددی را در اینبازار داشت. از سوی دیگر صفوف طولانی برای دریافت کد بورسی و درخواست بسیاری از افراد برای ورود به بورس نوید تداوم ورود نقدینگی تازه به بازار را می‌دهد و این موضوع قدرت پول‌های موجود در بازار را دوچندان می‌کند. کمتر از تنها ۱۰ درصد از تحلیلگران شرکت‌کننده در این نظرسنجی پیش‌بینی می‌کنند که نرخ سهام در هفته جاری افت می‌کند و بازدهی هفتگی بورس تهران منفی می‌شود. در بین سهامداران هم چنین رویکرد مثبتی به سهام وزن غالب داشت. ۸۳ درصد از سهامداران شرکت‌کننده در این نظرسنجی هم انتظار تداوم روند صعودی شاخص سهام در هفته پیش‌رو را داشتند.

 

ایجاد عطش در صف خریداران

 

ازحادم فزاینده متقاضیان برای خرید سهام طی روز گذشته در نوع خود جالب توجه و در عین حال بی‌سابقه بود. در همان یک ساعت نخست علاوه بر جابه‌جایی ۵/ ۴ هزار میلیارد سهام بورسی، حدود ۵/ ۶ هزار میلیارد تومان هم در صف خرید نشسته و منتظر سهم ماندند. از طرفی، با وجود جذب حجم زیادی از تقاضای جدید در معاملات هفته‌های اخیر، گستره صف‌های خرید در دادوستدهای دیروز وسعت و شدت بیشتری گرفت. تنها پنج نماد بورسی در جریان معاملات شنبه از رشد نرخ باز ماندند. درحالی‌که نزدیک به ۹۰ درصد از تعداد کل نمادهای فعال بورسی (۳۰۴ نماد) با صف خریدی بیش از ۶/ ۴ هزار میلیارد تومان به کار خود پایان دادند. هزار میلیارد تومان از این رقم به سهام تازه‌وارد ولی بزرگ «شستا» اختصاص داشت.

 

یکی از نکات جالب توجه معاملات دیروز عقب‌نشینی ملموس سهامداران در سمت عرضه بود. با ورود «شستا» به بازار سهام و ارتقای رکورد ارزش معاملات خرد به بالای ۱۰ هزار میلیارد تومان، به‌طور متوسط روزی ۱/ ۸ هزار میلیارد تومان سهم در بین فعالان بورس تهران دست به‌دست شده است. این رقم در معاملات دیروز به سطح ۱/ ۵ هزار میلیارد تومان تنزل کرد. یعنی کاهشی معادل ۳۷ درصد نسبت به متوسط ۶ روز کاری اخیر. این اتفاق در شرایطی افتاد که ورود تقاضای جدید از سوی سرمایه‌گذاران خرد الگوی اخیر را تداوم بخشید و طی روز گذشته هم حدود هزار میلیارد تومان به ارزش دارایی‌های خود در بورس تهران افزودند. با وجود این، سهامداران، به‌خصوص مالکان عمده شرکت‌های بزرگ تمایل چندانی به عرضه سهام از خود نشان ندادند و به این ترتیب، سطح ارزش معاملات همچون هفته قبل کاهش نسبتا قابل ملاحظه‌ای را به ثبت رساند. عدم عرضه موثر سهام خاصه از سوی سهامداران بزرگ را می‌توان به انتظارات صعودی حاکم بر بازار نسبت داد. گسیل سیل خروشان نقدینگی به سمت تالار بورس، تلقی سهامداران را نسبت به روند آتی بازار تغییر داده و با تقویت احتمال رشد فزاینده قیمت‌ها، فروش سهام را به روزهای آتی و در قیمت‌های بالاتر موکول کرده است.

جشن های باستانی در ایران

از آنجایی که کشور ایران قدمت بسیار زیادی دارد جشن های بیشماری از گذشته های دور در ان اجرا شده است که در زیر به مواردی از آن میپردازیم.

جشن های ماهانه

در زمان ساسانیان و قبل از آن، روز‌های هر ماه، هر کدام اسمی خاص داشتند. نام ماه‌های دوازده‌گانه از اسم همین روز‌ها برداشته شده است. مثلا روز نوزدهم هر ماه فروردین‌روز نامیده می‌شد؛ ماه اول سال هم فروردین‌ماه بود. پس در روز نوزدهم از ماه اول، جشن فروردینگان یا فردوگ برگزار می‌شد. به همین ترتیب ۱۲ روز از سال به خاطر یکسان بودنِ نام روز و ماه، جشن ماهانه برگزار می‌شد.

جشن‌های گاهنبار

در کتاب زند اوستا از زرتشت نقل شده است که خداوند، عالم را در شش گاهنبار آفرید. در گذشته این شش گاهنبار را جشن می‌گرفتند. هریک از این جشن‌ها پنج روز طول می‌کشیده و روز آخر مهمترین روز جشن بوده است. در این روز همه باید به اندازه توانایی‌شان انفاق می‌کردند.
جشن‌های شش‌گانه گاهنبار به ترتیب زیر بوده:

    گاهنبار میدیوزرم، روز پانزدهم اردیبهشت، به مناسبت آفریدن آسمان برگزار می‌شد.
    گاهنبار میدیوشـم، روز پانزدهم تیرماه، به مناسبت آفریدن آب برگزار می‌شد.
    گاهنبار پـتیه‌شـهیم، روز سی‌ام شهریورماه، به مناسبت آفریدن زمین برگزار می‌شد.
    گاهنبار ایاسرم، روز سی‌ام مهر ماه، به مناسبت آفریدن گیاهان برگزار می‌شد.
    گاهنبار میدیارم، بیستم دی ماه، به مناسبت آفریدن جانوران برگزار می‌شد.
    گاهنبار همسپثمیدیه، در آخرین روز سال، به مناسبت آفریدن انسان برگزار می‌شد.

جشن‌های آتش

بعضی از جشن‌های آریایی با برپایی آتش آغاز می‌شد. این جشن‌ها در میان اقوام هند و ایرانی، هندو و اروپایی، رومی‌ها و یونانی‌ها مرسوم بوده. در باور زرتشتیان روشنی، آتش و آفتاب، تجلی اهورامزدا ست.جشن سده و چهارشنبه سوری از جشن‌های آتش هستند که هنوز رواج دارند. جشن‌های ماهانه آذرگان و شهریورگان هم از جشن‌های قدیمی آتش بوده‌اند.

جشن سده

این جشن به مناسبت پیدایش آتش برگزار می‌شود. در دورانی که این جشن پا گرفته؛ ایرانی‌ها سال را به دو فصل تقسیم می‌کردند. تابستان بزرگ که از آغاز فروردین تا پایان مهر بود؛ و زمستان بزرگ که از آبان تا آخر اسفند ادامه داشت. جشن سده، صد روز بعد از آغاز زمستان برگزار می‌شد. یعنی ۱۰ بهمن ماه. در واقع زمانی که اوج سرمای زمستان تمام شده بود. سده این معنا را داشت که توان و نیروی اهریمن رو به زوال رفته است. در این جشن آتش را که نماد اهورامزدا ست برپا می‌کنند تا نیرو‌های اهریمنی ضعیف و نابود شود. جمع‌آوری هیزم  برای این جشن فریضه‌ای دینی بوده است. در این جشن جانوران موذی و زیان آور را که نماد اهریمن بوده‌اند را در آتش می‌انداخته‌اند.

 

جشن سوری (چهارشنبه سوری)

 

جشن سوری یک رسم قدیمی ‌ست که در پایان سال گرفته می‌شد. این جشن به مناسبت آغاز جشن فروردگان یا همان جشن گاهنبار همسپثمیدیه گرفته می‌شد. اعتقاد بر این بوده که در جشن فروردگان فروهر‌ها یا ارواح مردگان به مدت ده روز از آسمان به سرزمین و خانه‌هایشان بازمی‌گردند و میان بازماندگان زندگی می‌کنند. در روز سوری بر سر بام‌ها و مکان‌های مشخص آتش روشن می‌کردند. این آتش راهنمای ارواح بوده که خانه‌هایشان را پیدا کنند.چهارشنبه سوری که امروزه در چهارشنبه آخر سال برگزار می‌شود؛ قبلا از ورود اعراب روز مشخصی نداشت. در قدیم تقسیمات ماه به صورت روز شمار بوده و ایرانی‌ها از هفته استفاده نمی‌کردند. هفته و ترتیب روز‌ها با ورود اعراب به ایران رواج یافته است.